Ειδήσεις Υγείας

Περίοδος το καλοκαίρι: Ναι ή όχι στο κολύμπι;

Δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι οι «δύσκολες ημέρες» του μήνα είναι απαγορευτικές για το κολύμπι στη θάλασσα.

Όμως οι ειδικοί επιστήμονες της Βρετανικής Υπηρεσίας Υγείας συστήνουν στις γυναίκες να αναθεωρήσουν την άποψη αυτή γιατί βρέθηκε ότι το κολύμπι και η κίνηση ανακουφίζει από τους πόνους που προκαλεί η δυσμηνόρροια, η οποία ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες.

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!

Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε

Οι ειδικοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι η υγεία της γυναίκας δεν επηρεάζεται καθόλου από τα μπάνια στη θάλασσα τις δύσκολες μέρες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες υγιεινής που θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε:

Μην αφήνετε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώνει επάνω σας. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας είτε ένα δεύτερο μαγιό είτε εσώρουχα ώστε να αλλάξετε.

Καλό τις «δύσκολες ημέρες» να αποφεύγετε τις βουτιές σε πολύ κρύες θάλασσες.

Ποτέ μην ξαπλώνετε κατευθείαν στην άμμο ή στα βότσαλα, ακόμα και αν βρίσκεστε σε ακτή που μοιάζει πεντακάθαρη. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ψάθα και πετσέτα, αφού ο κίνδυνος από μια μόλυνση ελλοχεύει.

Μειώστε τις ώρες της ηλιοθεραπείας και μείνετε στην σκιά!

Στην περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε μπάνιο στην πισίνα οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνετε ντους όχι μόνο πριν από το κολύμπι αλλά και αμέσως μόλις βγείτε από την πισίνα, έτσι ώστε να απομακρύνετε το χλώριο από το σώμα σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button