ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Περιπέτεια για τον αναπληρωτή υπ.Υγείας! Γιατί ζητείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας

Ο κ.Πολάκης όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, ενημερώθηκε ότι ζητείται η άρση της ασυλίας του, καθότι φέρεται να συνέβαλε σε …εξέγερση, στάση και άλλες ανάλογες ενέργειες.

Κι αν λόγω χαρακτήρα και γενικότερου ταμπεραμέντου θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει πως όλο και σε κάποια κινητοποίηση θα είχε εμπλακεί, δεδομένου ότι έχει υπάρξει σκληρός και άγριος συνδικαλιστής, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Ο άγριος Π.Πολάκης και το…ξύλο στο υπ.Υγείας!»), η συγκεκριμένη υπόθεση δε φαίνεται να σχετίζεται με τις ιατρικές τους συνδικαλιστικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα μόλις την περασμένη Δευτέρα ο κ.Πολάκης πληροφορήθηκε ότι διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Χανίων αίτημα για την άρση της ασυλίας του λόγω «πρόκλησης σε εξέγερση, στάση, κ.λ.π».

Ο ίδιος εξηγεί πως απλά βοήθησε να απεγκλωβιστούν από το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη 650 τουρίστες καθώς είχε απαγόρευση απόπλου 80 πλοίων εκείνη την περίοδο σε όλη τη χώρα. Είναι μια ιστορία που διαδραματίσθηκε το 2011 όταν ήταν Δήμαρχος στην Κρήτη.

Να σημειωθεί πάντως πως το πέρασμα από το Φαράγγι της Σαμαριάς οδηγεί σε μία παραλιακή περιοχή όπου θεωρείται δύσκολο να παραμείνει κανείς λόγω των περιορισμένων κοιτώνων διαμονής.

Για να επιστρέψει κανείς στην κοντινότερη πόλη είτε πρέπει να μεταφερθεί με καράβι είτε απλά να …επιστρέψει μέσα από το Φαράγγι της Σαμαριάς πράγμα καθόλου εύκολο καθώς χρειάζεται περπάτημα χιλιομέτρων σε ένα εξαιρετικά άγριο περιβάλλον.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης που αφήνει αιχμές για τη χρονικότητα του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του, εξηγεί: «πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγ. Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας.
Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες».

Και καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ξεκάθαρες αιχμές: «Είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης;»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button