Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Περιποίηση προσώπου: Τέσσερα tips για τη σωστή φροντίδα του!

«Για να διατηρείται το δέρμα λείο και απαλό χρειάζεται φροντίδα, η οποία συνίσταται σε καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση. Καθημερινή χρήση αντηλιακού ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου και τακτική απολέπιση» λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. «Καλό είναι επίσης να μην καπνίζετε, να προσέχετε τη διατροφή σας, να πίνετε αρκετά υγρά και, αν δεν σας αρέσει κάτι στο δέρμα σας, να συμβουλευθείτε έναν δερματολόγο για να σας πει αν και τι κάνετε λάθος και τι άλλο χρειάζεστε».

%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82

 

 

 

 

 

Καθαρισμός. Ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι ξηρό, ο απαλός καθαρισμός κάθε βράδυ είναι απαραίτητος. Το μέικ απ, το αντηλιακό, τα βακτήρια, τα νεκρά δερματικά κύτταρα, η σκόνη και το σμήγμα συσσωρεύονται στο πρόσωπό σας στη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να αποφράξουν τους πόρους, προκαλώντας φλεγμονή.

Ενυδάτωση. Σημαντική είναι και η καθημερινή, σωστή ενυδάτωση, η οποία αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για απαλή και ελαστική επιδερμίδα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Τις ανεπιθύμητες αυτές επιδράσεις του χρόνου επιταχύνουν κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η ηλιοθεραπεία, ενώ αντίθετα επιβραδύνονται ή και προλαμβάνονται έως ένα βαθμό με τη βοήθεια μεθόδων όπως η απολέπιση και η ενυδάτωση.

Ήλιος και τσιγάρο. Πρόκειται για τους δύο κυριότερους εχθρούς του δέρματος, αφού ο μεν ήλιος προκαλεί ρυτίδες, πανάδες και φωτογήρανση ενώ το κάπνισμα γερνάει πρόωρα το δέρμα, του προκαλεί ρυτίδες και βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη με συνέπεια να το κάνει να «σακουλιάζει». Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ιδιαιτέρως εμφανής ακόμα και από νεαρή ηλικία . Επομένως, μην βγαίνετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακό, ακόμα και το χειμώνα.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b7

 

 

 

 

 

 

Απολέπιση. Ο ανθρώπινος οργανισμός ανανεώνει ασταμάτητα το δέρμα, αποβάλλοντας κάθε λεπτό της ώρας σχεδόν 40.000 νεκρά δερματικά κύτταρα τα οποία αμέσως αντικαθίστανται από νέα. Ο κύκλος αυτός είναι αέναος και υποδηλώνει ότι έχουμε άπειρες ευκαιρίες να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας, το οποίο γίνεται θαμπό και τραχύ όταν συσσωρεύονται πάνω του νεκρά κύτταρα.
Η τακτική απολέπιση θεωρείται ένα από τα βασικά όπλα της αντιγήρανσης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που πλησιάζουν ή περνούν τα 35-40 τους χρόνια επειδή η έκθεση του δέρματος στους περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να διαταράξει τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των δερματικών κυττάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανάδες στο πρόσωπο: Μυστικά υγείας για να τις αντιμετωπίσετε

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button