ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Περισσότεροι ασθενείς λιγότερο ρευστό για τον Ευαγγελισμό! Πως κουρεύτηκαν τα χρήματα

Τα χρήματα για τα νοσοκομεία μπορεί να μην κουρεύτηκαν τελικά κατά 50% όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρ αυτά είναι άκρως περιορισμένα σε σχέση με πέρυσι παρότι η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκε.

Άλλωστε οι ασθενείς εν μέσω κρίσης επιλέγουν το δημόσιο ΕΣΥ με την ελπίδα να μην πληρώσουν από την τσέπη τους, ανεξάρτητα ένα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να δώσουν το …απαραίτητο φακελάκι.
Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με την κίνηση ΕΣΑΚ του Ευαγγελισμού, για το 2014 προβλέπονταν λειτουργικές δαπάνες για τον Ευαγγελισμό 82 εκ. ευρώ. Η φετινή χρονιά όμως είναι χειρότερη καθώς για το 2015 προβλέπονται 72 εκ. ευρώ.

Ωστόσο κατά τη συνήθη τακτική προς το τέλος του χρόνου δίνονται κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις, οι οποίες ωστόσο φέτος θα εξαρτηθούν από τους…θεσμούς.

Και το ζήτημα είναι πως κάθε χρόνο αυξάνεται η κίνηση στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εισαγωγές στον Ευαγγελισμό μόνο κατά τις γενικές εφημερίες του Φεβρουαρίου έφτασαν τις 1.400 για φέτος, ενώ πέρυσι ήταν 1.200. Αντίστοιχη αύξηση, πάνω από 10% παρατηρείται στις περισσότερες λειτουργίες και υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button