Ειδήσεις Υγείας

Πικρές τροφές: Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης

Μπορεί οι πικρές τροφές να μην αποτελούν ότι καλύτερο γευστικά για τον ουρανίσκο μας αλλά προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση PLOS ONE, οι πικρές τροφές, όπως η ρόκα, το κατσαρό λάχανο,ο άνηθος, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καθαρίζουν το συκώτι και βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν περιέχουν θερμίδες.

Αναλυτικότερα:

Βοηθούν στην απορρόφηση των  θρεπτικών συστατικών

Οι πικρές τροφές ενισχύουν την χώνευση του φαγητού και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τα φαγητά.

Αποτοξινώνουν το συκώτι

Τροφές όπως ρόκα, αντίδι, κατσαρό λάχανο  και άλλα έχει βρεθεί ότι αποτοξινώνουν το αίμα και μεταβολίζουν τα λίπη. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο.

Η ρόκα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο, ενώ το ταραξάκο και τα υπόλοιπα της οικογενείας μας παρέχουν βιταμίνες Α, Ε, Κ, ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Κόβουν  τη λιγούρα για γλυκό

Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά  ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών συμβάλλουν στο να μειωθεί η επιθυμία μας για κατανάλωση γλυκών τροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις τροφές-βάλσαμο για το στομάχι

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button