ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΙΣ: Δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπ. Υγείας! Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η απόφαση του υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ  με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Σάρωσε η γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλα τα αποτελέσματα”

Ταυτόχρονα τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνουν ότι η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Επίσης καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας.

Έτσι ο ΠΙΣ είναι πλέον υποχρεωμένος να προκηρύξει νέες εκλογές, είτε για το σύνολο των οργάνων του Συλλόγου είτε για μέρος αυτών μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλα τα αποτελέσματα

Καυτή περίοδος για το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button