Ειδήσεις Υγείας

ΠΙΣ: Τι δηλώνει ο Πρόεδρος για την καμπάνα 850.000 ευρώ σε γιατρό του ΕΣΥ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η απόφαση να πληρώσει γιατρός του ΕΣΥ. 850.000 ευρώ αποζημίωση για ιατρική αμέλεια.

Να σημειωθεί εδώ ότι το  Ελεγκτικό Συνέδριο επιδίκασε ποσό 850.000 ευρώ και μάλιστα έπειτα από 17 χρόνια από την ιατρική επιπλοκή. Στο ποινικό δικαστήριο, ο γιατρός είχε καταδικαστεί για απλή αμέλεια. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Καμπάνα 850.000 ευρώ σε γιατρό για ιατρική επιπλοκή! Στα κάγκελα ο κλάδος για εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΙΣ  Α.Εξαδάκτυλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση να πληρωθούν 850.000 ευρώ αποζημίωση για ιατρική αμέλεια, από γιατρό του ΕΣΥ, είναι άδικη και με τραγικές συνέπειες. Είναι άδικη διότι πρώτον, στη χώρα δεν υπάρχει σύστημα ιατρικής άμυνας . Δεύτερον, η απόφαση επιδικάστηκε σύμφωνα με τις ιατρικές δυνατότητες του ελληνικού Δημοσίου και το αρχικό ποσό ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ενώ λόγω καθυστερήσεων πληρωμής του ελληνικού Δημοσίου έφτασε με προσαυξήσεις τις 850.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προφανώς ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα οποιουδήποτε γιατρού του ΕΣΥ.

Και συνεχίζει: Η εγκύκλιος Χουλιαράκη με βάση την οποία καλείται ο γιατρός να πληρώσει το ποσό αυτό είναι μεταγενέστερη, απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Οι συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι τραγικές καθώς θα εκτοξεύσουν το κόστος των ιατρικών πράξεων και θα οδηγήσουν στην άσκηση αμυντικής ιατρικής, τα αποτελέσματα της οποίας θα επιβαρύνουν τη συνολική ποιότητα υγείας των ασθενών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα δεκαετιών που υπάρχει στη χώρα μας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ιατρικά σφάλματα από τη Δικαιοσύνη. Έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς. Η απόσυρση όμως της εγκυκλίου αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα».

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close