ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr! Έλεγχοι σε φαρμακεία ΕΟΠΥΥ-νοσοκομεία ΕΣΥ

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr για το «σαφάρι» ελέγχου που πραγματοποιείται από τους «ράμπο» υγείας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ- νοσοκομεία ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο υγείας»! Όλο το παρασκήνιο

Με επίσημη κοινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του υπ. Υγείας επιβεβαιώνονται οι έλεγχοι που έγιναν όπως εξάλλου αποκάλυπτε το ρεπορτάζ του HealthReport.gr για την διακίνηση και διαχείριση φαρμάκων υψηλού κόστους (Φ.Υ.Κ.)»

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση, αφού προαναγγέλλεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αναφέρονται ακριβώς τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr.

«Οι έλεγχοι αφορούσαν όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των φαρμάκων υψηλού κόστους (Φ.Υ.Κ.), και τα αποτελέσματα αξιολογούνται από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις  31 Μαίου και την 1η Ιουνίου στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και σε φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Βάση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του HealthReport.gr « οι έλεγχοι εστιάζονται στα οικονομικά δεδομένα και στις σχετικές λογιστικές καταχωρήσεις, καθώς μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ διακινούνται φάρμακα υψηλού κόστους. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία αφορούν σοβαρές και χρόνιες παθήσεις».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί εδώ πως πληροφορίες του HealthReport.gr  αναφέρουν ότι πολλοί -εντός και εκτός ΕΟΠΥΥ -ανησυχούν πως οι αιφνιδιαστικοί αυτοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και πιθανώς να σχετίζονται και με πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: «Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΦ: Πότε βγαίνουν στον «αέρα» τα ονόματα των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές!

Πρόεδρος και πάλι των νοσοκομειακών φαρμακοποιών η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Μακριδάκη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button