ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr για τις κουρεμένες εξετάσεις της γρίπης! Όπισθεν ολοταχώς του υπ.Υγείας

Πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» της αποκάλυψης του HealthReport.gr ότι κούρεψαν και τις εξετάσεις για τη γρίπη στα νοσοκομεία, διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr, η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε ότι θα δώσει λύση στο θέμα ώστε να μην πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Ειδικότερα με ανακοίνωσε που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή στη διοίκηση του πολύπαθου ΕΟΠΥΥ να σηκώσει ένα ακόμα βάρος και να αναλάβει ο Οργανισμός το οικονομικό κόστος της «διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ».

Πριν λίγες ημέρες τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ είχαν ενημερωθεί ότι έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, το κόστος για την εξέταση της γρίπης θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

Επρόκειτο για μια πρωτοφανή απόφαση τη στιγμή που κύμα γρίπης σαρώνει την Ελλάδα με δεκάδες ασθενείς να είναι στις εντατικές και 9 άτομα να έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι φέτος η γρίπη χτυπά νεαρά άτομα αλλά ακόμη και βρέφη καθώς ένα μωρό 9 μηνών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε εντατική.

Το κόστος του τεστ ανέρχεται στα 40 ευρώ και θα το πλήρωναν από την τσέπη τους οι ασθενείς, κάτι που δε συμβαίνει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κούρεψαν» και τις εξετάσεις για τη γρίπη στα νοσοκομεία! Έλεγχος για τον ιό μόνο με χρήματα των ασθενών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button