ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Ένα από τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά της χτυπήματα φαίνεται ότι δέχεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός καθώς οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στο νέο εγχείρημα και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr το ενδιαφέρον των γιατρών ήταν εξαιρετικά περιορισμένο με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας να αναγκαστεί να δώσει παράταση στην προκήρυξη για τις αιτήσεις.
Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Παρότι ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, το βέβαιον είναι πως οι γιατροί αρνούνται να καταθέσουν αίτηση για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ καθώς το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο. Το HealthReport.gr μάλιστα αποκάλυψε ακόμη και την παράταση που θα έδινε ο υπουργός Υγείας για να κατατεθούν οι αιτήσεις για πρόσληψη. Δείτε ΕΔΩ: «Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποστηρίξει πως λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επαγγελματιών υγείας δίνεται η παράταση.

Βέβαια με βάση τις έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι αιτήσεις είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάζονται να προσπαθούν να πείσουν γιατρούς να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους για να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, που σήμερα δεν αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικό κομμάτι ακόμη και για άνεργους γιατρούς.

Και αυτό διότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν θα χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ με άγνωστο το εργασιακό μέλλον των γιατρών που θα ενταχθούν.

Πάντως η παράταση για τις αιτήσεις -όπως είχε προαναγγείλει το HealthReport.gr παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 8/9/2017 η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button