ΆρθραΠολιτική Υγείας

Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Ποιοι ασθενείς δικαιούνται αποζημίωση για νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές

 

Ζεστό χρήμα στην τσέπη τους λίγο πριν την …κάλπη θα δουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που είχαν πληρώσει με δικά τους χρήματα τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές όταν ο κλάδος βρισκόταν σε επίσχεση.
 
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ , προφανώς όχι τυχαία λίγες ημέρες πριν την κάλπη, ότι με απόφαση του προέδρου του οργανισμού Δημήτρη Κοντού, «θα πληρωθούν οι δαπάνες νοσηλείας που καταβλήθηκαν από τους ασφαλισμένους σε παρόχους του Οργανισμού που πραγματοποιούσαν επίσχεση το διάστημα 1-12-2014 ως 10-12-2014».
 
Με βάση τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να υποβάλλουν για το διάστημα της επίσχεσης των συμβεβλημένων Παρόχων Υγείας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα αντίστοιχα τμήματα παροχών του Ιδρύματος και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.
 
«Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις μόνο για το διάστημα της επίσχεσης θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» διευκρινίζεται.
 
Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε εκατοντάδες ασφαλισμένους σε αναμονή το προηγούμενο διάστημα οι οποίοι περίμεναν να πληρωθούν αλλά ρευστό δεν έβλεπαν. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες δε δέχονταν καν τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων οι οποίοι αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε καθημερινή βάση και να παρακαλούν να γίνουν δεκτά τα έγγραφά τους από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών.
 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button