ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς για Ιανουάριο! Τι θα γίνει με τους άλλους μήνες

Η διοίκηση του Οργανισμού διαβεβαιώνει ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το σύνολο των 5000 συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια και το ρευστό αυτό ενδεχομένως να δινόταν πολύ αργότερα, εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), δεν είχαν προαναγγείλει ότι θα ξεκινούσαν επίσχεση. Μία επίσχεση που την ανέβαλαν για λίγες ημέρες έως ότου δουν την εξέλιξη των πληρωμών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλεται η επίσχεση μέχρι 8 Ιουνίου! Σκληρές αιχμές κατά του προέδρου»

Από την άλλη όμως ακόμη και αυτός ο ένας μήνας που θα καταβληθεί θα είναι κουρεμένος, καθώς όποιος γιατρός κάνει το …λάθος και δεν υπογράψει ή ξεχάσει μια σφραγίδα σε ένα παραπεμπτικό επίσκεψης (από τα 10 παραστατικά του δειγματοληπτικού ελέγχου), θα χάσει κοντά στα 200 ευρώ.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το …κόλπο των περικοπών!

ηλεκτρονική υγεία1

Και τα πράγματα φαίνεται πως χειροτερεύουν αφού ένας γιατρός έχει προθεσμία μόλις τριών ημερών να υποβάλει ένσταση. Αλλά στην περίπτωση αυτή δε θα πληρωθεί καθόλου τον μήνα που παρείχε τις υπηρεσίες του, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) απέστειλε εξώδικο τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στο υπουργείο Υγείας για τη διαδικασία αυτή ενώ καλεί τα μέλη της να ζητούν γραπτή αιτιολόγηση της περικοπής, έκδοση πιστωτικού τιμολογίου με “πάσα επιφύλαξη παντός δικαιώματος για την μη αποδοχή του αποτελέσματος του ελέγχου”, βάσει της εξώδικης διαμαρτυρίας που έχει καταθέσει.

Οι πληρωμές των επόμενων μηνών

Άγνωστο παραμένει όμως πότε θα καταβληθούν οι οφειλές των επόμενων μηνών. Προς ώρας με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να ξεκινήσει τις εκκαθαρίσεις για τον μήνα Φεβρουάριο.
Η διαδικασία βέβαια θα χρειαστεί αντίστοιχο διάστημα, έως ότου ελεγχθούν τα παραστατικά και πάρουν το πράσινο φως από τον πάρεδρο. Όσο για τους επόμενους  μήνες…ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι …

Η μόνη εξέλιξη που θα μπορούσε κάπως να τονώσει το πεσμένο ηθικό των γιατρών είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αναμένεται να πληρωθούν με την …άφιξη της δόσης των δανειστών. Διαβάστε αναλυτικά τι έχει προγραμματισθεί ΕΔΩ: «Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες»

Πρόκειται για τα χρήματα που θα δοθούν σε πρώτη φάση για την εξόφληση των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ύψους 1,8 δις ευρώ κάτι για το οποίο πιέζει άλλωστε και η τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για γιατρούς- φυσικοθεραπευτές! Όλες οι παγίδες

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr! Έλεγχοι σε φαρμακεία ΕΟΠΥΥ-νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button