ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πληρώνονται και αναδρομικά οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Ποιοι και πότε θα εισπράξουν

Ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου υγείας που εντάχθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης εξομοίωσε βαθμολογικά και μισθολογικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Ήταν ένα αίτημα που είχε ο κλάδος καιρό τώρα και πλέον όσοι γιατροί του ΠΕΔΥ παρέμειναν στο σύστημα χωρίς να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο, θα εισπράξουν και αναδρομικά χρήματα που να αντιστοιχούν στο μισθό που θα λαμβάνουν από δω και πέρα.

Το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό τη ρύθμιση που προώθησε τελικώς το υπουργείο Υγείας στο παράλληλο πρόγραμμα. Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη ρύθμιση που παρέμεινε η ίδια, παρότι καθυστέρησε να προωθηθεί: «Το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!»

χρήματα

Με βάση την ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιατρών Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης Π.Ε.Δ.Υ, τουλάχιστον στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες), στο τέλος του μήνα θα καταβληθεί το 70 % του χρονοεπιδόματος.

Στο τέλος Μαρτίου θα καταβληθεί το 100% του χρονοεπιδόματος και των αποδοχών του μήνα.
Θα προηγηθεί απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία θα χορηγεί οριστικά και στο 100% το χρονοεπίδομα.

Και αναδρομικά

Περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών διαφορών που αφορούν στο διάστημα από 19/12/2014 έως το Μάρτιο του 2016, οπότε και θα έχει αρχίσει η καταβολή του 100% των αποδοχών.

Ωστόσο οι γιατροί ζητούν και τόκους για την καθυστέρηση καταβολής των οφειλών προς τον κλάδο κάτι που αναμένεται να διεκδικήσουν δικαστικά.
Πάντως για όσους έχουν προϋπηρεσία 15 ετών θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη σε λίγους μήνες ώστε να χορηγηθεί ο βαθμός και οι αποδοχές του διευθυντή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Τι προβλέπει το σχέδιο για γιατρούς –εργαστήρια

Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ στο όριο! Ξέμειναν και από …μελάνια!

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του ΕΣΥ! Ακολουθούν λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις. Όλο το σχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button