ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πληρώνονται με πιέσεις των γιατρών οι εφημερίες του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Λύνεται σιγά σιγά το πρόβλημα με τις πληρωμές των εφημεριών του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία, μετά τις αρνήσεις πολλών Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα.

Το επιχείρημα τους ήταν πως δεν έχει εφαρμοσθεί ο νόμος με το νέο ωράριο των γιατρών συνεπώς είναι μη εγκεκριμένα τα προγράμματα των εφημεριών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Μπλοκάρει τις πληρωμές των εφημεριών στα νοσοκομεία το Ελεγκτικό Συνέδριο! Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί»

Να σημειωθεί ότι επειδή σήμερα δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την εφαρμογή του νέου ωραρίου στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε δώσει εντολή να συνεχίζονται οι εφημερίες με βάση το προηγούμενο σύστημα.

Αυτό όμως ήταν που δημιούργησε το πρόβλημα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρώντας ότι δεν εφαρμόζεται ο νέος νόμος, δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμών για εφημερίες από την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως περιγράφει στο HealthReport.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλος της ΑΡΣΙ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, χρειάστηκε να τρέξουν την τελευταία στιγμή γιατροί από το Νοσοκομείο Νίκαιας για να πάρουν τις απαραίτητες υπογραφές ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι εφημερίες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ.Παπανικολάου, ο αρμόδιος Επίτροπος την κρίσιμη ημέρα που έπρεπε να υπογράψει έλειπε σε άδεια. Όπως λέει: «Ο κ. επίτροπος αρνιόταν να εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του επιτρόπων όλης της χώρας επικαλούμενος προσχηματικά το αλαλούμ με τον νέο νόμο περί ωραρίου ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το αλαλούμ αυτό το δημιούργησε η κυβέρνηση και όχι οι γιατροί, ενώ γνωρίζει πως οι γιατροί όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα αλλά εφημέρευσαν κανονικά όπως πάντα με την συνήθη αυτοθυσία».

Μπορεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2017 να αρχίσουν να πληρώνονται μετά τις πιέσεις των γιατρών που απείλησαν και με επισχέσεις, αλλά σύμφωνα με τον κ.Παπανικολάου, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους επόμενους μήνες. Άλλωστε ο νόμος που προβλέπει το νέο ωράριο των γιατρών δεν αναμένεται να εφαρμοσθεί άμεσα έπειτα και από σχετικές κινήσεις του υπουργείου Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται οι ειδικευόμενοι με το νέο ωράριο στο ΕΣΥ! Αναλυτικά παραδείγματα

Τι αλλάζει στη ζωή των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο ωράριο που ψηφίστηκε!

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Αλλάζει το ωράριο και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ! Τι φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button