ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πληρώνονται φαρμακοποιοί, προμηθευτές από ΕΟΠΥΥ!

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με το ποσό των 43 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγήθηκαν τα νοσοκομεία για την άμεση πληρωμή οφειλών τους προς τους προμηθευτές. Επίσης πιστώσεις ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκαν στις Δ.Υ.Π.Ε. και στο Π.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πληρωμές προς τα νοσοκομεία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καταβληθούν 75 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές του 2ου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο υγείας: «ύστερα από την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πόσο ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Δ.Υ.ΠΕ. δίνοντας άμεση οικονομική «ανάσα» στην αγορά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button