ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πληρώνουν τους προμηθευτές τα νοσοκομεία! Πόσα χρήματα θα μοιραστούν

Ρευστό φθάνει σιγά σιγά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα μετά την υπογραφή της έγκρισης επιχορήγησης 511 εκατομμυρίων ευρώ, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 67.896.000 ευρώ, έχει ήδη προσκομίσει στην τράπεζα Πειραιώς 51 εκ. € για άμεση καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών.

Με τη ρευστότητα αυτή ειδικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», εκκαθαρίζονται πλήρως τα χρέη του παρελθόντος, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η ροή πληρωμών γίνεται κανονική και αντιμετωπίζονται προβλήματα εφοδιασμού με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Μέχρι το τέλος του 2016 οι επιχορηγήσεις θα έχουν φθάσει τα 1,1 δις. € σημειώνεται από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επιχορηγηθούν το «Ωνάσειο», ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ καθώς όλα δείχνουν πως θα λάβει αργότερα τα κονδύλια για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέοι αναπληρωτές Διοικητές στα Νοσοκομεία! Δείτε όλα τα ονόματα και τα βιογραφικά

«Ομερτά» στον ΕΟΠΥΥ για τα λεφτά των γιατρών! Γιατί κρύβουν τις νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button