Η φωνή του ασθενούς

Ποδηλατική βόλτα από το Σύλλογο Ασθενών με πνευμονική υπέρταση

Με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και ώρα έναρξης τις 4μ.μ., η ποδηλατική βόλτα θα αναδείξει, για 4η συνεχή χρονιά, τον ρόλο και τις ανάγκες των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην ελληνική κοινωνία, καλώντας το κοινό να πάρει το ποδήλατό του και να «κάνει πετάλι» για να ενδυναμώσει τη φωνή όσων ζουν με τη νόσο.

Για πρώτη φορά φέτος, στην ποδηλατική βόλτα θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας, μεταφέροντας με το παράδειγμά του πολύτιμα μηνύματα αγωνιστικότητας και θέλησης!

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι μια χρόνια, απειλητική για τη ζωή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στις αρτηρίες ανάμεσα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Τα συμπτώματα της ΠΑΥ δεν είναι συγκεκριμένα και μπορεί να ποικίλλουν από ήπια δυσκολία στην αναπνοή και κόπωση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, έως συμπτώματα δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα άσκησης, και εν τέλει μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Η φετινή 4η ποδηλατική βόλτα του Συλλόγου Ασθενών ”Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας” είναι μια ευκαιρία να ακουστεί, για ακόμη μια χρονιά, το μήνυμα ότι οι ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα δεν είναι μόνοι και ότι η κοινή μας προσπάθεια ενδυναμώνει τον αγώνα απέναντι σε μια τόσο σπάνια νόσο.»

Η ποδηλατική βόλτα αποτελεί κορύφωση των ενεργειών του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Ελλάδας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (5 Μαΐου).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button