ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: «Ανοχύρωτα» τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές και αναλώσιμα εν μέσω γρίπης!

Απροετοίμαστα μπροστά στην επέλαση της γρίπης φαίνονται τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία δεν διαθέτουν τεστ ταχείας δράσης ενώ δεν γίνεται ούτε και μοριακός έλεγχος στους ασθενείς που σπεύδουν στα Επείγοντα με συμπτώματα του Η1Ν1. Διαβάστε ΕΔΩ τα τελευταία στοιχεία: Τελειωμό δεν έχουν οι θάνατοι από γρίπη στην Ελλάδα! Στα 56 τα θύματα

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ ο αριθμός που κατέληξε στις κλινικές δεν είναι πραγματικός καθότι ο μοριακός έλεγχος γίνεται μόνο σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτω δηλώνονται ως αιτίες θανάτου οι επιπλοκές ή συνοδό νόσημα.

24 ημέρες αδιάγνωστος

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι χθες κατέληξε ασθενής ονόματι Λ.Δ. 60 ετών ο οποίος νοσηλευόταν 24 ημέρες στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» με διάγνωση ΧΑΠ χωρίς να γίνει μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Στο Χατηζηκώστα δεν γίνεται μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Ο ασθενής εμφάνισε επιπλοκές. Οι γιατροί έκαναν το χρέος τους στην αντιμετώπισή του. Από τη πρώτη στιγμή χορήγησαν αντιική αγωγή και όταν εμφάνισε επιπλοκές διασωληνώθηκε.

Επειδή το Νοσοκομείο δεν είχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ καθότι διαθέτει μόνο 3 κλίνες, διεκομίσθη στη ΜΕΘ του ΠΓΝ. Εκεί έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη και απεδείχθη ότι πάσχει από Η1Ν1. Ο έλεγχος έγινε 24 ημέρες μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Να σημειωθεί εδώ ότι βάση των ισχυρισμών των εργαζομένων το RAPID TEST πολλά Νοσοκομεία δεν το κάνουν είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο.Μοριακός έλεγχος δεν γίνεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60€ στον κάθε ασθενή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρίπη & κρυολόγημα: Πότε παίρνουμε αντιβίωση;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button