ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Απροετοίμαστα τα νοσοκομεία για το κύμα της γρίπης

Απροετοίμαστα φαίνεται ότι είναι τα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα περιστατικά γρίπης που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Η ανησυχία εντείνεται περαιτέρω αφού εν μέσω έξαρσης γρίπης το ΕΣΥ  εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δραματικά κενά σε ένα από τα πιο ζωτικά τμήματα, σε εκείνο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης.

Όπως καταγγέλλουν υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς και τα μεγάλα Νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα.

Στους διαδρόμους τα ράντζα ζουν και βασιλεύουν

Δραματικές ελλείψεις σε ΜΕΘ

Το σοβαρότερο όλων είναι οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ. Σαββατοκύριακο η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς. Αντί να ανοίξουν κρεβάτια κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού.

Υπάρχουν 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται).

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στη πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών για να λειτουργήσουν άμεσα τα εν λόγω κρεβάτια. Η χρονιά των δημόσιων νοσοκομείων που εξαγγέλλεται από τη κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για εργαζόμενους και ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ενήλικες; Όλη η λίστα

Γρίπη & κρυολόγημα: Πότε παίρνουμε αντιβίωση;

Έρχονται παιδίατροι και ειδικοί γιατροί μέσω ΕΟΠΥΥ! Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις Κικίλια

ΕΟΠΥΥ: Απάτη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για ένα σκεύασμα που δεν το έλαβαν ποτέ οι ασθενείς! Αναζητείται ακόμη ο υπεύθυνος

Edit Post

Σχετικά Άρθρα

Back to top button