ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνεψε κοριτσάκι 11,5 ετών στο νέο νοσοκομείο Σαντορίνης!

Οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζουν πως το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης είναι ιδιωτικό αφού η διαχείριση γίνεται από την εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ, ενώ δε διαθέτει και γιατρούς.

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά πως το νοσοκομείο είναι γεμάτο από ασθενείς από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του, ενώ ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δε διστάζει συχνά πυκνά να επιτίθεται στην ΠΟΕΔΗΝ μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.
Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως επανήλθε με νέα καταγγελία και σκληρούς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση. Περιγράφουν μάλιστα οι εργαζόμενοι περιπέτεια ενός κοριτσιού το οποίο τελικά χρειάστηκε να διακομισθεί στην Αθήνα για να σωθεί.

Συγκεκριμένα κατά την ΠΟΕΔΗΝ κοριτσάκι 11,5 ετών από την Βουλγαρία, προσήλθε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης την Πέμπτη 1/9/2016, 10η ημέρα περιόδου με αιμορραγία.
Ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε. την παρέπεμψε στο παιδίατρο της ΑΕΜΥ ΑΕ. Χωρίς να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, παρότι είχε αιμορραγία, την ξαπόστειλαν στο σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά.

«Ήταν μεσημέρι και βλέπετε έπρεπε να φύγουν οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ παρότι εφημέρευαν. Εξάλλου Ιδιωτικό μαγαζί είναι! Τη Δευτέρα το κοριτσάκι με τους γονείς του επανήλθε στο Νοσοκομείο, αφού συνεχιζόταν η αιμορραγία και ευτυχώς έπεσε στα χέρια της Διευθύντριας Γυναικολόγου του ΕΣΥ.

Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το παιδί είχε αιματοκρίτη 21. Με την κατάλληλη θεραπεία διακομίσθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button