ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Με χαλασμένο ασθενοφόρο επιτηρούσε το ΕΚΑΒ την Εθνική οδό στην έξοδο του Πάσχα!

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), άλλο ένα περιστατικό που συνέβη το Μ.Σάββατο στο χωριό Αερινό Μαγνησίας, αναδεικνύει την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ λόγω του γερασμένου στόλου Ασθενοφόρων και της τραγικής έλλειψης Διασωστών.

Η απόδειξη ήρθε όταν κατά την ΠΟΕΔΗΝ μια 45χρονη αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα στο χωριό Αερινό Μαγνησίας το Μ. Σάββατο.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που απείχε 6 χιλιόμετρα (5 λεπτά) από το σπίτι της δεν διέθετε Ασθενοφόρο στη βάρδια, λόγω έλλειψης Διασωστών. Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 2 Διασώστες και διαθέτουν Ασθενοφόρο δέκα ημέρες τον μήνα.

Έτσι κλήθηκε Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έφτασε στο σπίτι της γυναίκας σε 20 – 25 λεπτά. Το εν λόγω Ασθενοφόρο είχε την ευθύνη κάλυψης της εθνικής οδού λόγω των εορτών του Πάσχα.

Όμως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το Ασθενοφόρο που καλύπτει την εθνική οδό, έπαθε μηχανική βλάβη (έσπασε το κολάρο) έξω από το σπίτι της γυναίκας.

Άγνωστο παραμένει κατά την ΠΟΕΔΗΝ τι θα συνέβαινε εάν σημειωνόταν ένα τροχαίο ατύχημα εκείνη την ώρα και διεκόμιζε σοβαρά τραυματίες σε Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ήταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό. Διαθέτει Ασθενοφόρο δέκα ημέρες το μήνα. Το Μ.Σάββατο διέθετε. Αλλά όταν κλήθηκε ήταν ήδη αργά.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Νιάρχου δωρίζει 113 Ασθενοφόρα οχήματα και άλλα 30 ασθενοφόρο μικρού όγκου, αλλά για τη χρήση τους απαιτούνται διασώστες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button