ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και Βέροιας

Νέα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και Βέροιας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προχθές το βράδυ 12χρονο εγκαταλελειμμένο παιδί από προνοιακή δομή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με συνοδεία τριών επαγγελματιών υγείας. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε τους δύο επαγγελματίες που τον συνόδευαν. Δόθηκε θεραπεία και με νέα εισαγγελική εντολή προστέθηκε στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Επίθεση σε γιατρό

Το Σάββατο στο νοσοκομείο της Βέροιας διεκομίσθει 55χρονος Ρομά νεκρός από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς χτύπησαν τον γιατρό. Ο Διοικητής αρνήθηκε να κάνει μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης στα Νοσοκομεία και οι Διοικητές να προστατεύουν το προσωπικό με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια επίθεση σε εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κρήτη! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button