ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Σφαγή από το ΑΣΕΠ για 1200 επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Αρχική > Άρθρα > ΠΟΕΔΗΝ: Σφαγή από το ΑΣΕΠ για 1200 επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Απίστευτο μπάχαλο με την μονιμοποίηση 1200 Επικουρικών Υπαλλήλων που υπηρετούν πάνω από πέντε χρόνια στα Νοσοκομεία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζονται στους πίνακες προσλήψεων να καταλαμβάνουν τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως Επικουρικό Προσωπικό.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι μετά από συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους με όλες τις Κυβερνήσεις, θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 17 του ν.4571/2018 η προκήρυξη των εν’ λόγω θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως Επικουρικοί (20μόρια Χ 48 μήνες). Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε η προκήρυξη 2Κ από τον ΑΣΕΠ που προέβλεπε την αυξημένη μοριοδότηση και υπεβλήθησαν οι αιτήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέριες: Με ειδική μοριοδότηση επικουρικοί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ!

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό για να καταθέσουν δικαιολογητικά και οι συνάδελφοι Επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων. Και δεν φθάνει αυτό. Δεν εμφανίζονται ούτε καν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ.

Μάλιστα υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί. Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν.

Αν και οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο λάθους από το ΑΣΕΠ στην επεξεργασία των αιτήσεων ζητούν την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων αλλά και την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει παράσταση στο ΑΣΕΠ για να ζητήσει την εκ’ νέου επεξεργασία των αιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!

Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο

Νοσηλευτές με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Στα κάγκελα ο κλάδος

 

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button