ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο της Κω! Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό

Στο… κόκκινο λειτουργεί το Γενικό νοσοκομείο της Κω καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι γυμνό από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα το νοσοκομείο, που εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί με τους περίπου 35.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή δεν έχει καρδιολόγο ιατρό με συνέπεια τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται από ιδιώτη καρδιολόγο, όταν και εάν είναι τυχεροί να βρίσκεται για λίγη ώρα στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και για τους μικρούς ασθενείς, αφού υπηρετεί μόνο ένας παιδίατρος ενώ στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου τα βρέφη εξετάζονται από ιδιώτες παιδιάτρους.

Σε ώρα μηδέν

Σε ώρα μηδέν βρίσκεται και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου καθώς ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ακόμη και οι νοσηλευόμενοι να απευθύνονται ή να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά.

Mετακινούν νοσηλευτές για να ανοίξει η ΜΕΘ

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, οι αρμόδιοι μοιάζουν να επιδίδονται σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν ίσως να εξηγήσουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις των αρμοδίων όπως της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο και τραυματιοφορείς από το νοσοκομείο προς τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

«Τι χρειάζονται οι τραυματιοφορείς στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται μέσα στην πόλη; Και πώς μπορούν να λειτουργούν Κέντρα Υγείας χωρίς νοσηλευτές;» διερωτάται ο κ.Γιαννάκος.

Ενδεικτικά, αναφέρει το Σωματείο πως στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου μετακινήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες που εργάζονταν, οπότε δεν απασχολείται πλέον καμία, ενώ στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου- Βολιμών μετακινήθηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button