ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς τέλος η βία κατά γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ! Νέα περιστατικά

Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία με συνέπεια γιατροί αλλά και νοσηλευτές να είναι ανυπεράσπιστοι στις βίαιες ορέξεις των ασθενών και των συγγενών.Κλοπές καθημερινές, χρήση βίας, επιθέσεις ξυλοδαρμού – τραυματισμοί από συνοδούς και ασθενείς (ακόμη και με τη χρήση όπλων, ΛΑΜΙΑ, ΕΕΣ, ΝΙΚΑΙΑ), εναντίον γιατρών, Νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθημερινά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, υφίστανται επιθέσεις ξυλοδαρμού  από συνοδούς και ασθενείς (ακόμη και με τη χρήση όπλων, ΛΑΜΙΑ, ΕΕΣ, ΝΙΚΑΙΑ). Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «ΠΙΣ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας κατά γιατρών στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα στοιχεία»

Τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν και άλλες τρεις περιπτώσεις βίας και ανομίας σε αντίστοιχα Δημόσια Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συγκεντρώνεται πλήθος παραβατικών ατόμων λόγω έλλειψης φύλαξης. Επιτίθενται σε εργαζόμενους ασθενείς και συνοδούς. Καθημερινό φαινόμενο είναι οι κλοπές με άσκηση βίας, διαρρήξεις αυτοκινήτων, κλοπές αυτοκινήτων, φθορές ιατρικών μηχανημάτων και ειδών ακόμη και διακίνηση και χρήση απαγορευτικών ουσιών εντός του Νοσοκομείου.

Στο Νοσοκομείο της Σύρου το βράδυ 25ης προς 26ης Οκτωβρίου ασθενής που διακομίσθει με το ΕΚΑΒ στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών προέβη σε λεκτική και σωματική βία στο προσωπικό. Απερίγραπτα όσων έγιναν. Έβριζε χυδαία και μαζί με τον πατέρα του πετούσαν φιάλες οξυγόνου προς το προσωπικό. Επικράτησε πανικός.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την Κυριακή το απόγευμα 27/10/2019 σημειώθηκε άγριος ξυλοδαρμός Νοσηλευτριών από μαινόμενο ασθενή.

Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Τα μέτρα ασφαλείας δεν βελτιώνονται με αυτό η οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια επίθεση σε εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κρήτη! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button