ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Όργιο αισχροκέρδειας με τις μάσκες στο ΕΣΥ! Αύξηση έως και 700%

Σε σοβαρές καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο ΕΣΥ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως ισχυρίζονται ακόμη και κατά 700% ακριβότερα προμηθεύονται τις χειρουργικές μάσκες τα νοσοκομεία λόγω της αισχροκέρδειας που υπάρχει από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις στην αγορά, καταγγέλλει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα Νοσοκομεία των Πατρών αλλά από σήμερα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθ’ ότι προμηθεύτηκε μεγάλη παρτίδα υγειονομικού υλικού (μάσκες κ.α.)

Το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχει καλεί το υπουργείο να παρέμβει προκειμένου «να σταματήσει η αισχροκέρδεια με τις μάσκες καθ’ ότι τα Νοσοκομεία τώρα προμηθεύονται τις χειρουργικές 1 ευρώ τη μία από ενάμιση λεπτό το Νοέμβριο 2019. Η αύξηση υπερβαίνει το 700%.»

Μετακινήσεις προσωπικού

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία δεν επιλύεται με τις μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας ή με τους 50 επικουρικούς που ανακοίνωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση:

Πρόσληψη 2000 υπαλλήλων με εξπρές διαδικασίες

Άνοιγμα των 100 κλινών κλειστών ΜΕΘ. Δημιουργία ειδικών ΜΕΘ για βαριά περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορούν να νοσηλεύονται περιστατικά ΜΕΘ με άλλους ασθενείς.

Επαρκή μέτρα προστασίας με την προμήθεια του κατάλληλου υγειονομικού υλικού.

Καλύτερη διαλογή των περιστατικών στην είσοδο των Νοσοκομείων.
Μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εργάζονται στην πρώτη γραμμή

Λειτουργία περισσοτέρων Κέντρων Αναφοράς για εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων καθ’ ότι τα υπάρχοντα κέντρα αναφοράς δεν επαρκούν. Πέρα από τη λειτουργία κέντρου αναφοράς στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου και στο Ρίο θα πρέπει να λειτουργήσουν και στα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με την κατάλληλη υποδομή, αντιδραστήρια και στελέχωση με γιατρούς και παρασκευαστές.

Λειτουργική ετοιμότητα των Νοσοκομείων που καταργήθηκαν το 2014 (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Λοιμωδών Θεσσαλονίκης) για να υποδεχτούν περιπτώσεις κορωνοϊού.

Προληπτικά μέτρα μη μετάδοσης του ιού σε συνεργασία με την εκκλησία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button