Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια των γυναικών στο σεξ;

Άγχος για καλύτερες επιδόσεις στο σεξ δεν έχουν τελικά μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες. Έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα απέδειξε ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που παρουσιάζουν σεξουαλική δυσλειτουργία αγχώνονται για το αν θα αποδώσουν.

Πολλές μάλιστα αιτίες σεξουαλικών προβλημάτων των γυναικών αποδίδονται ακριβώς σε αυτήν την αγωνία. Ειδικότερα το 68% των γυναικών που παρουσιάζουν προβλήματα οργασμού δήλωσαν πως έχουν άγχος απόδοσης.

Επίσης το 54% των γυναικών που έχουν επώδυνη επαφή εμφανίζουν επίσης το ανάλογο άγχος. Ενώ ένα ποσοστό 24% που έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με την απόδοση.

Πάντως εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των εκπρόσωπων του ωραίου φύλου δηλαδή το 95,2% βρίσκονταν σε σταθερή σχέση και παρ’ αυτά είχαν άγχος. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες, δηλαδή το 79%, είχαν στρες και γενικότερα στη ζωή τους.

Το μέγεθος του στήθους

Εκτός από το άγχος της επίδοσης, δυο στις έξι γυναίκες έχουν ανασφάλεια με το μέγεθος του στήθους. Οι περισσότερες νομίζουν ότι το στήθος τους δεν είναι απόλυτα συμμετρικό, δεν είναι μεγάλο χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εμμονή με το σώμα

Η εμμονή με την εικόνα του σώματος προκαλεί ψυχολογική καταπόνηση, ενώ αντίθετα η αυτοεκτίμηση μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button