Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποια είναι τα νέα «Βιάγκρα» της φύσης;

Μέχρι πρότινος το καρπούζι αποτελούσε το νούμερο ένα στα φυσικά διεγερτικά. Πλέον οι επιστήμονες ανακάλυψαν και άλλα φυσικά Βιάγκρα τα οποία υπόσχονται ανεβασμένες επιδόσεις στο σεξ! Επιστήμονες από ΗΠΑ και Βρετανία αναφέρουν ότι το κόκκινο κρασί, τα μούρα και ορισμένα άλλα φρούτα όπως τα κεράσια, τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες και γενικά όσα έχουν κόκκινο ή μωβ χρώμα, περιέχουν συστατικά τα οποία μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στυτικής δυσλειτουργίας.

Αναλυτικότερα η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), κατέληξε στο συμπέρασμα πως, όσοι άνδρες κατανάλωναν καθημερινά τα παραπάνω φρούτα είχαν κατά μέσον όρο 14% μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Η ίδια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη αυτά ήταν εντονότερα στους μεσήλικες άνδρες και μικρότερα στους ηλικιωμένους, ιδίως όταν είχαν περάσει τα 70 τους χρόνια.

Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου East Anglia στο Νόργουϊτς, διαπίστωσαν επίσης πως οι εθελοντές τους που συνδύαζαν την αυξημένη κατανάλωση φρούτων με τακτικό περπάτημα, μείωναν ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο (κατά 21%).

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων φρούτων και μικρής ποσότητας κόκκινου κρασιού μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την σεξουαλική υγεία των μεσηλίκων ανδρών», δήλωσε ο επιβλέπων καθηγητής δρ Έρικ Ριμ, καθηγητής Επιδημιολογίας & Διατροφής στο Χάρβαρντ.

«Οι άνδρες που θα υιοθετήσουν αυτή την τακτική, θα έχουν σημαντικό όφελος και στην καρδιολογική υγεία τους, διότι η στυτική δυσλειτουργία συχνά αποτελεί πρώιμο βαρόμετρο κακής αγγειακής λειτουργίας, η οποία με τη σειρά της είναι προάγγελος καρδιαγγειακών προβλημάτων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button