ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποια νοσοκομεία ήταν πρωταθλητές στη μίζα των ορθοπεδικών! Ξεκινά η δίκη

Η υπόθεση που βρίσκεται εδώ και καιρό στο δρόμο της δικαιοσύνης συνεχίζει να στιγματίζει το ΕΣΥ αφού αντανακλά το διεφθαρμένο σύστημα που επικρατούσε επί σειρά ετών στη χώρα μας, χωρίς μέχρι σήμερα βέβαια να έχει εξοβελιστεί το μαύρο χρήμα από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η δίκη συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αλλά το στιγματισμένο ΕΣΥ συνεχίζει να προκαλεί καχυποψίες στους ευάλωτους ασθενείς αφού η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις ελάχιστες που ξεγύμνωσαν το διεφθαρμένο σύστημα στη χώρα μας.

Δεκάδες γιατροί εμπλεκόμενοι αλλά και νοσοκομεία μέσω των οποίων διακινήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάνοντας ορισμένους πλούσιους λειτουργούς του …Ιπποκράτη ακόμη πλουσιότερους.

Τα νοσοκομεία …σταθμός της μίζας

Το ζήτημα είναι ότι το πάρτι με το μαύρο χρήμα, σύμφωνα με τις δικογραφίες, γινόταν επί σειρά ετών.
Κοντά στα 109 δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι ορθοπεδικές επεμβάσεις κόστιζαν χρυσάφι για τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ οι τσέπες ορισμένων …φούσκωναν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν φθάσει στα δικαστήρια το δημόσιο έχασε από αυτήν την υπόθεση κοντά στα 11,6 εκατ. ευρώ, χωρίς βέβαια να είναι σαφές τι ποσά θα προέκυπταν εάν αποκαλύπτονταν όλες οι αντίστοιχες υποθέσεις.

νοσοκομεία

Πάνω πάνω στη λίστα με τη διακίνηση του περισσότερου μαύρου χρήματος είναι το ΚΑΤ.
Επί σειρά ετών στα χειρουργεία του ΚΑΤ φαίνεται ότι γινόταν πάρτι αφού με βάση το βούλευμα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ διακινήθηκε στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.
Και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όμως δεν πήγε πίσω αφού φαίνεται πως περίπου 700.000 ευρώ μοιράστηκαν αφειδώς.
Ακολουθεί το Αγία Όλγα με 647.665 ευρώ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων με 544.150 ευρώ.

Και το Ερρίκος Ντυνάν όμως δε φαίνεται να πήγαινε πίσω καθότι με βάση το βούλευμα, οι μίζες πλησίασαν τις 500.000 ευρώ.
Και το νοσοκομείο Χανίων όμως ακολουθεί με μαύρο χρήμα ύψους 378.316 ευρώ.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί μέτρα από καμία κυβέρνηση για την αποτροπή ανάλογων σκανδάλων, που επιβαρύνουν το σύστημα. Παρότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει βγει στο φως της δημοσιότητας εδώ και χρόνια, ουδείς λαμβάνει μέτρα και τα πιράνχας φαίνεται πως συνεχίζουν το πάρτι στην Υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button