ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ποια ονόματα «παίζουν» στα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Ποια ονόματα «παίζουν» στα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, λένε πηγές του HealthReport.gr, για το που θα ανατεθεί ο τομέας του φαρμάκου.
Δεδομένο θεωρείται ότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης παίρνει τα φάρμακα, αλλά φαίνεται ότι ο προβληματισμός εστιάζεται στην επιτροπή της θετικής λίστας αλλά και σε όλες τις άλλες επιτροπές που σχετίζονται με τον καυτό τομέα.

Η νέα κυβέρνηση σκοπεύει- λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr– να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση των επιτροπών, αλλά και να θεσμοθετήσει διαφανείς διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν σκιές.

Πάντως για την Επιτροπή της λεγόμενης Θετικής λίστας, που δίνει το πράσινο φως για το ποια φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ακούγεται και το όνομα του καθηγητή φαρμακευτικής Ανδρέα Παπαπετρόπουλου που φέρεται να έχει και στενές φιλικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης φημολογείται ότι άλλος ένας καθηγητής με πολλές γνώσεις στο φάρμακο, από Περιφερειακό Πανεπιστήμιο «παίζει» δυνατά για τη θέση.

Τίποτε πάντως δε φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής καθώς τον τελικό λόγο και το πράσινο φως αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπειτα από εισήγηση των Β.Κικίλια και Β.Κοντοζαμάνη.

Ο ΕΟΦ στα παζάρια

Σε ότι αφορά στον ΕΟΦ φαίνεται ότι και σε αυτόν τον Οργανισμό η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει άμεσα τη Διοίκηση όπως άλλωστε και στον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν αντιστάσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Οι «ακούνητοι» της Υγείας! Ποιοι δεν παραιτούνται»

Για τον ΕΟΦ πάντως γίνονται έντονες συζητήσεις να επιλεγεί ο Μπάμπης Καραθάνος, στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη αλλά και γνώστης του τομέα του φαρμάκου, καθότι υπήρξε σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας, ενώ είναι και φαρμακοποιός.

Τίποτε βέβαια δεν αποκλείεται μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς οι πιέσεις από διάφορες πλευρές και διάφορους ενδιαφερόμενους, είναι ιδιαιτέρως έντονες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν σε χρόνο εξπρές οι ηγεσίες σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες

ΕΟΦ: «Μπόνους» 700.000 ευρώ στους υπαλλήλους! Ποιοι το δικαιούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button