Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ποια προβλήματα υγείας αποκαλύπτει το πρόσωπο;

Αν και το πρόσωπο θεωρείται ο “καθρέπτης της ψυχής” κάποια σημάδια, που φαίνονται σε αυτό δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας.

Χρώμα Επιδερμίδας

Κιτρινωπή απόχρωση της επιδερμίδας: Το κιτρίνισμα της επιδερμίδας αποτελεί ένδειξη της βλάβης ή της δυσλειτουργίας στο συκώτι.

Τριχόπτωση

Αδύναμα μαλλιά: Τυπική ένδειξη της υπερδιέγερσης του θυρεοειδούς αλλά και της έλλειψης σιδήρου.

Αδύναμα δόντια

Όσοι πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση τα δόντια τους παρουσιάζουν μεγάλες φθορές ως αποτέλεσμα των οξέων που παλινδρομούν από το στομάχι προς τη στοματική κοιλότητα.

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1

 

 

 

 

 

 

Βαθιές ρυτίδες

Δεν φταίει πάντα ο χρόνος αλλά και η οστεοπόρωση. Τα χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου μπορεί να προκαλέσουν βαθιές ρυτίδες στο δέρμα.

Αυτιά

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι οι διαγώνιες γραμμές ή οι πτυχώσεις στους λοβούς των αυτιών συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας αρτηριοπάθειας.

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο ίσως αποτελεί σημάδι του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Κόκκινα μάγουλα

Μπορεί να υποδεικνύει μια δερματική πάθηση που ονομάζεται ροδόχρους νόσος (ροζάκεια) ή σύνδρομο Cushing, όπου ο οργανισμός παράγει μεγάλες ποσότητες της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη).

Μελανά μάγουλα

Όταν η απόχρωση στα μάγουλα είναι μπλε/μωβ, αυτό σημαίνει ότι δεν φτάνει αρκετό πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στα διάφορα όργανα του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανάδες στο πρόσωπο: Μυστικά υγείας για να τις αντιμετωπίσετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button