ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποια προσόντα πρέπει να έχουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων! Όλα τα κριτήρια

Ήδη όπως και επισήμως ανακοινώθηκε, (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr που προηγήθηκε για τη διαδικασία της απόλυσης με όλο το παρασκήνιο), απομακρύνθηκαν από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) ενώ μόνο οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους. Να σημειωθεί ότι 9 διοικητές και αν. διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Τα κριτήρια για την …καρέκλα

Όσον αφορά στα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπ. Υγείας:

Τα τυπικά προσόντα της εν λόγω προκήρυξης θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω προσόντα:

– Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.

– Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

– Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

– Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.

– Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

– Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

– Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.

– Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

– Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.

– Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φεύγουν οι διοικητές των Νοσοκομείων! Έτοιμη η υπουργική απόφαση

Διοικητές νοσοκομείων: Μόνο 3 πάνω από τη βάση στην αξιολόγηση! Όλο το παρασκήνιο

Αξιολόγηση διοικητών νοσοκομείων με…άγνωστα κριτήρια! Η νέα «πατέντα» της κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button