Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποια σεξουαλική πράξη κρύβει κινδύνους για τους άνδρες; Νέα έρευνα

Μπορεί το σεξ να θεωρείται φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσο αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των ανδρών.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι άντρες με μεγάλο αριθμό συντρόφων κινδυνεύουν περισσότερο από κάποια σοβαρή ασθένεια εάν επιλέγουν το στοματικό σεξ στις σεξουαλικές τους συναναστροφές.

Οι ερευνητές εντόπισαν μία αύξηση του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) και του στόματος και γι’ αυτό προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιες ομάδες κινδύνευαν περισσότερο.

Βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι άντρες που κινδύνευαν περισσότερο ήταν οι άντρες που είχαν από πέντε και περισσότερες συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους (7,3%). Ο κίνδυνος αυτός διπλασιάστηκε όταν οι άνδρες ήταν επίσης και καπνιστές (14,9%).

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Amber D’Souza, “οι άντρες ήταν πολύ πιο πιθανόν να νοσήσουν από τον ιό από ότι οι γυναίκες: «Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το στοματικό σεξ στη ζωή τους και διαπιστώσαμε ότι η στοματική λοίμωξη, HPV, που προκαλεί καρκίνο, ήταν σπάνια μεταξύ των γυναικών ανεξάρτητα από τον αριθμό των συντρόφων που είχαν» Και κατέληξε:

«Μεταξύ των αντρών που δεν καπνίζουν, ο καρκίνος που προκαλείται από το στοματικό σεξ ήταν σπάνιος σε όλους όσους είχαν λιγότερες από πέντε σεξουαλικούς συντρόφους ( και επέλεγαν το στοματικό σεξ στις περιπτύξεις τους), ενώ οι πιθανότητες εμφάνισης λοίμωξης από τον ιό HPV αυξήθηκαν όσο ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων μεγάλωνε αλλά και με το κάπνισμα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button