Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ποια φρούτα δεν πρέπει να ξεφλουδίζετε ποτέ;

Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε;
Όπως επισημαίνει η τέως πρόεδρος του Φόρουμ Διατροφής & Υγείας της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής της Βασιλικής Εταιρείας δρ.Μέριλιν Γκλένβιλ οι φλούδες αποτελούν την σημαντικότερη πηγή βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων και για το λόγο αυτό συνιστά σε όλους να γεύονται το αγαπημένο τους φρούτο με τη φλούδα αρκεί να το έχουν πλύνει πρώτα καλά.
Διαβάστε ποια φρούτα δεν πρέπει να ξεφλουδίζετε ποτέ!

Εσπεριδοειδή

Η φλούδα των εσπεριδοειδών όπως είναι τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια περιέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες απ’ ό,τι έχουν τα ίδια φρούτα. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, η φλούδα του πορτοκαλιού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει μειώνουν και τη χοληστερίνη.

Μήλα

Το μήλο που δεν είναι ξεφλουδισμένο κάνει το γιατρό πέρα! Και αυτό γιατί μελέτες έχουν δείξει πως, η φλούδα του μήλου όχι μόνο μειώνει τα λίπη του αίματος, αλλά επίσης προστατεύει από καρδιοπάθειες, παχυσαρκία και διαβήτη.

Μπανάνες

Επιστήμονες από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η φλούδα της μπανάνας κάνει καλό στα μάτια γιατί περιέχει την πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λουτεϊνη. Στο πλαίσιο αυτό συνιστούν να μην πετάτε τη φλούδα αλλά να την τοποθετείτε μέσα στον αποχυμωτή και να πίνετε τον χυμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button