Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποιες γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό;

Οι αιτίες του προβλήματος αυτού μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και μετά από πολυετείς έρευνες οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι εντόπισαν την αιτία που ορισμένες γυναίκες είναι ανοργασμικές.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine τεκμηριώσε ότι το μέγεθος της κλειτορίδας, καθώς και η απόσταση που αυτή έχει από τον κόλπο της γυναίκας είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες έλλειψης οργασμού.

Όμως, οι επιστήμονες συνέδεσαν το πρόβλημα αυτό και στους ψυχολογικούς παράγοντες, στην έλλειψη σεξουαλικών σχέσεων, σε τυχόν βλάβη στα νεύρα της πυέλου, αλλά και σε ανωμαλίες στα επίπεδα των ορμονών.

Αναλυτικότερα οι επιστήμονες έκαναν τη μελέτη τους με την εθελοντική συμμετοχή δέκα ανοργασμικών γυναικών, ηλικίας γύρω στα 32, που είχαν σύντροφο και τακτικές σεξουαλικές σχέσεις.

Στην ίδια μελέτη συμμετείχαν και είκοσι γυναίκες με τακτικούς οργασμούς, που ανήκαν στην ίδια ηλικία με τις πρώτες και με παρόμοια κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Επίσης, σε όλες τις συμμετέχουσες έγινε μαγνητική τομογραφία της πυέλου που απέδειξε ότι, πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες, το μικρό μέγεθος της κλειτορίδας και η απόσταση αυτής από τα γυναικείο κόλπο, παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη του γυναικείου οργασμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button