Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποιες δικαιολογίες βρίσκουν οι άνδρες για να αποφύγουν το προφυλακτικό;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους εμποδίζει να απολαύσουν το σεξ, άλλοι  το «κατηγορούν» για τα προβλήματα στύσης που εμφανίζουν κατά καιρούς, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο εάν διατηρούν μακροχρόνια σχέση και νιώθουν άνετα με τη σύντροφό τους.

Και για του λόγου του αληθές έρευνα, έδειξε ότι το ισχυρό φύλο χρησιμοποιεί τρεις με τέσσερις δικαιολογίες κατά μέσο όρο, προκειμένου να μην βάλουν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Αναλυτικότερα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον σε 313 άνδρες, ηλικίας 21 ως 30 ετών ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι είχαν προβάλλει αρκετές δικαιολογίες στην προσπάθεια τους να πείσουν το εταίρο ήμισυ.

Δείτε ποιες δικαιολογίες βρίσκουν οι άνδρες για να αποφεύγουν το προφυλακτικό!

«Δεν μπορώ να περιμένω»

Το 73,2% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι αν μιλήσουν με τόσο πάθος σε μια γυναίκα, εκείνη θα συμφωνήσει στο σεξ χωρίς προφυλακτικό. «Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες τακτικές, γιατί είναι εύκολο, αν είσαι γυναίκα, να κολακευτείς από τα λόγια και να παρασυρθείς την ώρα που οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο» επισημαίνουν οι ερευνητές

« Είναι πολύ καλύτερα χωρίς το προφυλακτικό»

Αυτή είναι η παλαιότερη ατάκα που χρησιμοποιούν οι άνδρες σε ποσοστό 50,3%, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Γίνεται χωρίς προφυλακτικό;»

Παραδόξως, το 40% των ανδρών που ρωτήθηκαν παραδέχτηκε ότι προσπάθησε με παραπάνω από έναν τρόπους να πετύχει τη μη χρήση του προφυλακτικού, απλά ρωτώντας ευθαρσώς αν γίνεται να μην το χρησιμοποιήσει.

«Γιατί δεν με εμπιστεύεσαι;»

Ο ψυχολογικός εκβιασμός και η επίκληση στο συναίσθημα δεν είναι και ο πιο ηθικός τρόπος για να πειστεί μια γυναίκα να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, ωστόσο το 34% των ανδρών παραδέχτηκε ότι το χρησιμοποίησε σαν τακτική.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button