Ειδήσεις Υγείας

Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα;

Για αυτό επιβάλλεται να προσέχει τον εαυτό της και την υγεία της αφιερώνοντας λίγες ώρες για να διεξάγει μια σειρά προληπτικών εξετάσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να βεβαιώνεται ότι όλα βαίνουν καλά.
Ο απαραίτητες εξετάσεις μόνο για γυναίκες, είναι σε συνάρτηση με την ηλικία αλλά ορισμένες μπορεί να διαφοροποιούνται αν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ή κληρονομικό ιστορικό για κάποιες νόσους (π.χ. καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο του μαστού, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.).

Αιματολογικές

Oι εξετάσεις αυτές θα δώσουν στο γιατρό σας μια αξιόπιστη εικόνα για τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού σας. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

Αιματοκρίτης, αιμοσφαιρίνη, αιμοπετάλια, ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια κ.ά.), από τις οποίες ο γιατρός θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση του οργανισμού και του αίματός σας (π.χ. αν υπάρχει κάποια λοίμωξη)

Εξέταση θυρεοειδούς

Η εξέταση για το ενδεχόμενο του υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού θα πρέπει να ξεκινάει από την ηλικία των 19 ετών. Ελέγχονται οι τιμές των TSH, T3, T4.

Διαβήτης

Μια άκρως σημαντική εξέταση αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπόψη μας τα ανεβασμένα ποσοστά παχυσαρκίας στο δυτικό κόσμο.

Εξέταση Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια και ολικά λιπίδια

Εάν έχετε ιστορικό στην οικογένεια ή ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, οι εξετάσεις θα πρέπει να ξεκινούν από μικρή ηλικία και να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

karkinos-mastou

 

 

 

 

 

 

Μαστογραφία

Η εξέταση της μαστογραφίας ξεκινάει από την ηλικία των 40 και προτείνεται να γίνεται ανά χρόνο.

Γενική ούρων

Η εξέταση ούρων δίνει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του ουροποιητικού, από τις πιο απλές, όπως είναι μία κυστίτιδα ή μία ουρολοίμωξη, μέχρι τις πιο σημαντικές, όπως μια αιματουρία.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Το τεστ ΠΑΠ, καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια, ξεκινώντας από τα 21, μέχρι και την ηλικία των 65. Ο ιός του HPV εμφανίζεται συχνότερα στις ηλικίες κάτω των 30, αλλά τυχόν ανησυχητικά αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ, μπορεί να οδηγήσουν στην εξέταση για τον εντοπισμό του και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες οφθαλμολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνει το παιδί και κάθε πότε;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button