Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ποιες είναι οι… top δυσκολίες των ανδρών στο σεξ!

Αν και ποικίλλουν, οι πιο σημαντικές, αφορούν τη δυσκολία της στύσης, την πρόωρη εκσπερμάτωση αλλά και την απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας. Αναλυτικότερα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από έρευνα της Αμερικής και της Αυστραλίας απέδειξε ότι ένας στους τέσσερις άνδρες αντιμετωπίζουν έλλειψη οργασμού, ένας στους πέντε κάνει  σεξ χωρίς ευχαρίστηση, ένας στους τρεις έχει άγχος πριν από την ερωτική πράξη.

Οι αιτίες που πυροδοτούν το πρόβλημα αυτό είναι η απόρριψη, μια κακή επίδοση, η απώλεια στύσης σε μια δεδομένη στιγμή και το άγχος ενδεχομένης μη ικανοποίησης ή κακής αξιολόγησης από τη σύντροφο δημιουργούν δυσάρεστες σκέψεις, αποσπούν την προσοχή από το σεξουαλικό ερέθισμα και τελικά μπλοκάρουν τη στύση.

Οι σεξολόγοι μελετούν ακόμα περισσότερες πλευρές του θέματος καθώς λαμβάνουν υπόψιν τους οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να συνδέεται με την σεξουαλική ζωή, από την στιγμή που κάποιο παράπονο εκφράζεται: εθισμός στο σεξ, σεξουαλική διαστροφή (π.χ παραφιλία), σεξουαλική ταυτότητα κτλ.

Οι σεξουαλικές δυσκολίες είναι σχετικά συχνές. Στη τελευταία μεγάλη έρευνα που έλαβε χώρα για την σεξουαλική ζωή των Γάλλων το 12% δήλωσε ότι πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι τουλάχιστον με μια από τις παραπάνω δυσκολίες κατά την διάρκεια ενός χρόνου: στυτική δυσκολία (2,5%), πρόωρη εκσπερμάτωση (6,5%), έλλειψη ή ανεπάρκεια της σεξουαλικής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button