Ειδήσεις Υγείας

Ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει το τσεκ απ των ανδρών;

Ιδιαίτερα μετά από μια ηλικία και μετά οι ιατρικές εξετάσεις , πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα του κάθε άντρα. Ποιες εξετάσεις οφείλει να κάνει κάθε άνδρας για το καλό της υγείας του;

Πίεση

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι το πιο σημαντικό μέρος των εξετάσεων αφού τα αυξημένα επίεπδα επηρεάζουν τις αρτηρίες λένε οι ειδικοί. Ο ιδανικός στόχος: 115/75 ή λιγότερο.

Χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Οι ειδικοί προτείνουν η εξέταση γα τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια να γίνεται κάθε 5 χρόνια μέχρι την ηλικία των 45 και στη συνέχεια κάθε χρόνο.

Εξέταση αίματος για θυρεοειδή

Εξέταση αίματος για τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδούς
Η κατευθυντήρια γραμμή των γιατρών είναι ότι η συγκεκριμένη εξέταση να γίνεται όταν ο άντρας είναι σε ηλικία περίπου 20 ετών και στη συνέχεια κάθε πέντε χρόνια μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Μετά  να γίνεται σε ετήσια βάση.

Κολονοσκόπηση

Από την ηλικία των 50 ετών, η κολονοσκόπηση ενδείκνυται να γίνεται κάθε 5 με 10 χρόνια, εκτός από τις περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου.

Για τον προστάτη

Η αρχή πρέπει να γίνει περίπου στην ηλικία των 40 ετών και η παρακολούθηση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τα 50 χρόνια του άντρα. Έπειτα, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαπενταετία.

Το τεστ PSA είναι μία εξέταση που έχει προκαλέσει αρκετές διαφωνίες στην ιατρική κοινότητα, για αυτό καλό θα ήταν πριν το κάνετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, για το εάν θα πρέπει να συνεχίσετε.

Διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, τα πόδια, την καρδιά, το δέρμα, την ψυχική υγεία, νευρική βλάβη, νεφρική νόσο και πολλές άλλες ιατρικές συνθήκες. Για αυτό καλό είναι να μετράτε το ζάκχαρό σας μέσω της εξέτασης του αίματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button