Ειδήσεις Υγείας

Ποιες κακές συνήθειες ”λυγίζουν” την καρδιά;

Κάπνισμα

Αν έχετε τη κακή αυτή συνήθεια έρευνες αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζετε διπλάσιες πιθανότητες να υποστείτε καρδιακή προσβολή από ό,τι ένας μη καπνιστής.

Αλάτι

Στην περίπτωση που βάζετε πολύ αλάτι μπορεί να αυξήσετε την αρτηριακή σας πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου.
Καλό είναι επισημαίνουν τα μέλη της Αμερικανικής καρδιολογικής Εταιρείας να μην καταναλώνετε πατατάκια, αλατισμένους ξηρούς καρπούς, κονσέρβες, πίτσες και τα έτοιμα γεύματα.

Δε τρώτε υγιεινά

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών και επεξεργασμένων γευμάτων μπορεί να λυγίσει την καρδιά σας. Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψάρια, ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά και ρύζι.

Ένα ποτηράκι παραπάνω

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και έτσι να υποστείτε κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Δε γυμνάζεστε

Αν έχετε εγκαταλείψει τη συνήθεια να ασκήστε μπορεί να επηρεάσετε σημαντικά την υγεία σας και να αυξήσετε τον κίνδυνο ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσος και ο διαβήτης.

Δε μετράτε την πίεση σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο της χοληστερόλης σας με την άσκηση και τρώγοντας τρόφιμα πλούσια σε ίνες, όπως το κουάκερ, τα φασόλια, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button