ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποιες περιοχές της Ελλάδος είναι χωρίς οικογενειακό γιατρό! Όλες οι ελλείψεις

Ψάχνουν ψάχνουν αλλά ακόμη να βρουν οικογενειακό γιατρό χιλιάδες συμπολίτες μας που άκουσαν το υπουργείο Υγείας ότι η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό είναι υποχρεωτική και έσπευσαν να εντοπίσουν ένα διαθέσιμο.

Βέβαια όσοι δεν έχουν την τύχη να ζουν στην Αθήνα αλλά στην περιφέρεια, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους καθώς αδυνατούν να βρουν οικογενειακό γιατρό από το καλοκαίρι και υποχρεώνονται από τον περασμένο Αύγουστο να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές επισκέψεις.

Ολόκληρες περιοχές χωρίς έναν οικογενειακό γιατρό παρά τις παροτρύνσεις του υπουργείου Υγείας να εγγραφούν οι πολίτες. Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να διαλαλεί ότι η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό είναι υποχρεωτική, χωρίς φυσικά να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα περιγράφει ως επίτευγμα τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη στιγμή όμως που όλοι οι πολίτες είναι σε απόγνωση. Διαβάστε ΕΔΩ για την υποχρεωτική εγγραφή που έχει διαφημίσει το υπουργείο Υγείας: «Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται»

Και όλα αυτά την ώρα που δεν υπάρχουν γιατροί ούτε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ούτε και στις ΤΟΜΥ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, οι περιοχές που στερούνται οικογενειακών γιατρών είναι:

Αρκαδίας, Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλλονιάς, Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Πρέβεζας Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχουν στις περιοχές αυτές ούτε Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι για τους ενήλικες αλλά ούτε και παιδίατροι για τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι προβλέπει η σύμβαση των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλοι οι όροι

Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ

Οικογενειακός γιατρός ετών …75! Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς 3ης ηλικίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button