Ειδήσεις Υγείας

Ποιες τροφές δυναμώνουν τον οργανισμό;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την υγεία και τη Διατροφή η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνονται εσπεριδοειδή, ακτινίδια,πιπεριές, σπανάκι, μπρόκολο και ντομάτες.

Ξηροί καρποί

Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται εν αφθονία στα αμύγδαλα,καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως τις ιώσεις και το κρυολόγημα.

Γιαούρτι

Άλλη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έδειξε πως οι ενήλικοι που έτρωγαν ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι την ημέρα, αρρώσταιναν κατά 25% λιγότερο από εκείνους που το δεν το είχαν εντάξει στη διατροφή τους.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Μπορεί η μυρωδιά τους να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας για  την κατανάλωση τους αλλά τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια, περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.

Πρωινό
Αν και πολλοί το ξεχνάμε  το πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ενέργεια και δύναμη. Χωρίς αυτό κινδυνεύουμε να νιώσουμε αδύναμοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button