ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ποιοι απαλλάσσονται από συμμετοχή στα φάρμακα! Όλη η ρύθμιση στο νέο μνημόνιο

Εφόσον εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και επιφέρουν το οικονομικό αποτέλεσμα που επιδιώκεται και αφού προηγουμένως δώσουν το πράσινο φως οι δανειστές είναι δυνατόν να απαλλαγούν ορισμένοι ασθενείς από τη συμμετοχή στα φάρμακα.

Αν και όταν λοιπόν εφαρμοστούν όλα τα νέα σκληρά μέτρα και επιτευχθεί το πλεόνασμα, τότε με βάση το νέο μνημόνιο θα γίνει ως αντίμετρο μείωση ή κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και την περίθαλψη, για εισοδήματα έως 1.200 ευρώ το μήνα και αν δεν δικαιούνται ήδη μηδενική συμμετοχή από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα αντισταθμιστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, το ποσό των 240 εκατ. ευρώ ανά έτος που θα προκύψει από την παροχή αυτή, θα δοθούν από το υπουργείο Εργασίας, στον ΕΟΠΥΥ ως σταθερή ροή.

Άλλωστε το υπουργείο Εργασίας λόγω των Ασφαλιστικών Ταμείων οφείλει να δώσει κονδύλια στον ΕΟΠΥΥ κάτι που σήμερα δε γίνεται στα χρονικά όρια που πρέπει.

Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο μνημόνιο θα παρέχεται κατάργηση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για εισόδημα έως 700 ευρώ και μείωση στο μισό για εισόδημα από 700 – 1200 ευρώ.

Από την άλλη όμως αναμένεται νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς θα τεθούν νέα όρια συνταγογράφησης στους γιατρούς ξεχωριστά ανάλογα ακόμη και με τον αριθμό των ασθενών που έχουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι νέα ρύθμιση του μνημονίου: «Έρχεται νέο πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό ξεχωριστά! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο»

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ούτως ή άλλως θα έχουμε μειωμένη φαρμακευτική δαπάνη και μειωμένες συνταγές και φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αφού θα εισαχθούν και νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς

Έρχονται τα θεσμικά μέτρα για τις διαπραγματεύσεις στις τιμές των φαρμάκων! Όλες οι λεπτομέρειες

Πως αντιδρούν οι φαρμακοβιομηχανίες στα νέα μέτρα για το φάρμακο! Δηλώσεις Αποστολίδη-Τρύφων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button