ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποιοι γιατροί πρέπει να υποβάλουν οπωσδήποτε δήλωση «πόθεν έσχες» έως τις 31 Μαρτίου 2019;

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή της δήλωσης «Πόθεν έσχες».

Υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης έχουν οι διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που υπηρετούν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στρατιωτικά νοσοκομεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, κλινικές και εργαστήρια, καθώς και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Οι πρωτοδιοριζόμενοι πρέπει να υποβάλουν «πόθεν έσχες» μέσα σε 90 μέρες από το διορισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι δηλώνονται και τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων, όπως και των προσώπων με τα οποία έχει συναφθεί σύμφωνο συμβίωσης. Στην ετήσια δήλωση, οι υπόχρεοι δηλώνουν μόνον τις περιουσιακές μεταβολές που υπήρξαν κατά το δηλούμενο χρονικό διάστημα.

Αυστηρές ποινές

Για όσους αμελήσουν να συμπληρώσουν τη δήλωση, εκπρόθεσμη υποβολή επιτρέπεται μόνον μετά την πληρωμή παράβολου από 100 έως και 800 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες καθυστέρησης.

Την ίδια στιγμή στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν υποβάλει τη δήλωση μέσα σε 60 μέρες από την παρέλευση της προθεσμίας, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση που φτάνει και τα 10 χρόνια και με πρόστιμο που φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Αντίστοιχες κυρώσεις προβλέπονται και για όσους δηλώσουν ανακριβή στοιχεία. Έτσι αν ο υπόχρεος αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο αξίας άνω των 30.000 ευρώ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ ως 500.000 ευρώ.

Παράλληλα ποινικές ευθύνες υπέχουν και οι σύζυγοι που παραλείπουν την κατάθεση της δήλωσης πόθεν έσχες.

Η δήλωση υποβάλλεται φέτος ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής που θα βρείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόστιμα φωτιά και αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση για γιατρούς που δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Στις κάλπες οι γιατροί όλης της χώρας στις 3 Μαρτίου! Όλο το παρασκήνιο της μάχης και τα φαβορί

Προς πώληση τα στατιστικά δεδομένα για την υγεία του πληθυσμού από το υπ.Υγείας! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button