Ειδήσεις Υγείας

Ποιοι συμμετέχουν στο Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών; Όλα τα ονόματα

Τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με δεδομένο το ότι η ασθένεια αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στη χώρα, θα επιχειρήσει το υπ. Υγείας μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών (ΕΙΝΕ) που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας: Ιδού τα μέτρα για τους καρκινοπαθείς! Τι ανακοίνωσε ο Αν.Ξανθός

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Ινστιτούτου, συζητήθηκε ο προγραμματισμός ενεργειών για το επόμενο διάστημα προκειμένου να υλοποιηθούν τα πρώτα βήματα συγκρότησης και λειτουργίας του.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών αποτελεί σύμφωνα με το υπ. Υγείας, μία σημαντική καινοτομία που έχει σκοπό να συντονίσει όλες τις έως τώρα δράσεις που σχετίζονται με τα νεοπλασματικά νοσήματα και αφορούν στην έρευνα, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη διαχείριση της νόσου και στη φροντίδα τελικού σταδίου και να τις εντάξει σε έναν Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Όπως προβλέπεται θα διοικείται από 9μελες συμβούλιο – περιλαμβανομένου του προέδρου και αντιπροέδρου – το οποίο θα συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Υγείας. Προβλέπεται και γενικός επιστημονικός διευθυντής πλήρους (αλλά όχι αποκλειστικής) απασχόλησης.

Πάντως σε αυτή την φάση συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, και μέλη οι:

ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Παθολόγος – Ογκόλογος.

ΚΑΤΤΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Παιδίατρος, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΚΕΘ) της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ογκολόγος.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ογκολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Αιματολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, Μοριακή Βιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (Ε.ΛΛ.Ο.Κ.).

ΒΟΒΑ-ΧΑΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ιδού τα σημάδια των πιο θανατηφόρων μορφών της νόσου

Χωρίς φθηνό αντικαρκινικό φάρμακο τα νοσοκομεία! Η περιπέτεια νεαρού καρκινοπαθή για μία δόση

Στον «αέρα» οι ειδικές εξετάσεις των καρκινοπαθών! Απλήρωτα τα ραδιοφάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close