ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ποιον θα επιλέξει τελικά ο Π.Κουρουμπλής για τον ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η πρόθεση Κουρουμπλή να ορίσει τον καθηγητή Οικονομικών Μιχάλη Χλέτσο στη θέση του επικεφαλής του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων κυρίως στην αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ επιφέροντας σοβαρές αναταράξεις στην ισορροπία της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ το άκουσμα του ονόματος του κ.Χλέτσου έφερε …πόλεμο στα στελέχη, κυρίως επειδή θεωρήθηκε προσωπική επιλογή του Π.Κουρουμπλή ο οποίος και προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Γι αυτό και διέρρευσε η συνεργασία του καθηγητού με την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκπόνηση μελέτης για το σύστημα τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία (DRG’s). Μια μελέτη που τελικώς δεν του επέφερε και πολλά χρήματα σε σχέση τουλάχιστον με όσα έχουν λάβει άλλοι για την εκπόνηση ανάλογων μελετών για λογαριασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Μιχάλης Χλέτσος, όπως διαπιστώθηκε τόσο από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας που ήλεγξαν το θέμα αλλά με βάση και όσα ο ίδιος αναφέρει, δεν εισέπραξε πάνω από 2000 με 3000 ευρώ από την πανεπιστημιακή του εργασία.

Ωστόσο φαίνεται- όπως αναφέρουν πληροφορίες του Healthreport.gr– πως ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής, μέσα από αυτή τη διαδικασία των «καρφωμάτων» και των κατηγοριών που δέχτηκε για την επιλογή του Μιχάλη Χλέτσου, ισχυροποιήθηκε στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ακούστηκε να λέει σε στενούς του συνεργάτες όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr: «εγώ θα ορίσω τον νέο πρόεδρο σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και όχι όσοι αντιδρούν».

Μ αυτά και μ αυτά φαίνεται ότι το όνομα του Μιχ.Χλέτσου ίσως ξαναπέσει στο τραπέζι, εάν τουλάχιστον η κυβέρνηση επιμείνει και ο ίδιος αποδεχθεί την πρόταση την οποία αρνείται μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αντιδράσεις.

Στο μεταξύ όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αναζητά και νέα πρόσωπα που κρίνονται κατάλληλα για να πάρουν τη θέση στον ΕΟΠΥΥ.
Και το ζήτημα είναι πως και με εντολή του Μαξίμου το θέμα θα πρέπει να κλείσει άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Σφαγή στο ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button