ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποιο δημόσιο νοσοκομείο να επιλέξετε για να βρείτε άδειο κρεβάτι! Όλη η λίστα

Σύμφωνα με στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σε ένα σύμπλεγμα 23 Νοσοκομείων, που βρίσκεται στην Αττική υπάρχουν κάποια που είναι πιο γεμάτα από ασθενείς, αλλά και άλλα που δεν έχουν απόλυτη πληρότητα και διαθέτουν άδεια κρεβάτια.

Βάση των ίδιων στοιχείων, το νοσοκομείο που καλύπτει όλα του τα κρεβάτια και μάλιστα πολλές φορές λειτουργεί πάνω από τις δυνατότητες του είναι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία το ποσοστό κάλυψης κλινών της τάξης του 106,44% ενώ τη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καταλαμβάνει ο Ευαγγελισμός αφού για το ίδιο χρονικό διάστημα είχε ποσοστό κάλυψης κλινών 91,3%.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται το αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας» με 88%, το «Αλεξάνδρα» με 87% αλλά και το Λαϊκό με 86,5%.

Τα πιο «άδεια» νοσοκομεία

Κι όμως μπορεί σε κάποια νοσοκομεία οι ασθενείς να μη χωρούν και να τοποθετούνται ράντζα, σε κάποια άλλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άδειες κλίνες.

Σύμφωνα με την καταγραφή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τα πιο άδεια νοσοκομεία είναι το Παίδων Πεντέλης με ποσοστό κάλυψης κλινών 35% και το Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου με 37,5%.

 

 

 

 

 

 

Μικρή πληρότητα σε κάλυψη κλινών παρουσιάζει και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλ.Κυριακού με ποσοστό 42% αλλά και η Παμμακάριστος με 47% (σ.σ.: υπάρχει βέβαια μεταφορά κλινικών σε διασυνδεόμενο νοσοκομείο), το Αμαλία Φλέμινγκ με 53%, το Ανδρέας Συγγρός με 54% και μεταξύ άλλων το ΕΛΠΙΣ με 58%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών! Τι μέτρα λαμβάνουν νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά με αφορμή τους νέους κανόνες της Ε.Ε.

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξεταστήρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

Μαζικές αγωγές νοσοκομειακών γιατρών για αναδρομικά και αναπροσαρμογή μισθών! Καμία δέσμευση από υπ.Υγείας

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button