Ειδήσεις Υγείας

Ποιο είδος πονοκεφάλου σας τυραννάει;

Μάθετε ποια είναι τα κύρια είδη πονοκέφαλου!

Πονοκέφαλος τάσεως

Οι πιο συχνοί πονοκέφαλοι που ταλαιπωρούν  ένα στους τρεις είναι ο πονοκέφαλος  τάσεως ο οποίος  προκαλείται από το πολύ άγχος. Συνήθως εκδηλώνεται με διαρκή πόνο ή πίεση γύρω από το κεφάλι, ειδικά στους κροτάφους.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το είδος μπορεί να προκαλείται από τη σύσπαση των μυών του λαιμού και της κεφαλής, η οποία πολλές φορές οφείλεται στο στρες, αλλά και σε πιθανές αλλαγές των χημικών ουσιών του εγκεφάλου.

Αθροιστικός πονοκέφαλος

Μπορεί να μην είναι και το πιο  συχνό είδος κεφαλαλγίας αλλά εμφανίζεται ξαφνικά, με έντονο πόνο στην ίδια πλευρά του κεφαλιού.
Η αιτία του είδους αυτού του πονοκεφάλου είναι άγνωστος, αλλά μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Ο πόνος εξαλείφετε μόνο με τα κατάλληλα φάρμακα.

Πονοκέφαλος ιγμορίτιδας

Η φλεγμονή στα ιγμόρεια, προκαλεί συχνό πόνος, ο οποίος συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πύον.
μόλυνση που προκαλεί την ιγμορίτιδα, αντιϊσταμινικά ή αποσυμφορητικά.

Πονοκέφαλος λόγω φαρμάκων

Η υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων ευθύνεται  για τον πονοκέφαλο αφού  η κατανάλωση πολλών φαρμάκων.
Μια θεωρία που εξηγεί το φαινόμενο αυτό είναι ότι τα πολλά φάρμακα διεγείρουν τον εγκέφαλο, κάτι που αποτελεί αιτία πονοκεφάλου, γι’ αυτό προσέξτε την κατανάλωσή τους και μην υπερβαίνετε τη δοσολογία που σας συνέστησε ο γιατρός σας.

Ημικρανία

Στην Ελλάδα δέκα στους 100 ανθρώπους πάσχουν από ημικρανίες. Τα συμπτώματα είναι πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού και τάση προς έμετο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button