Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Ποιο είναι το φαρμακείο του μέλλοντος; Όλοι οι ειδικοί σε ένα συνέδριο

Αρχική > Επιχειρηματικά Νέα > Ποιο είναι το φαρμακείο του μέλλοντος; Όλοι οι ειδικοί σε ένα συνέδριο

«Το Φαρμακείο του Αύριο, ένα νέο επάγγελμα» αποτελεί τη θεματολογία του Συνεδρίου που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη του νέου μοντέλου φαρμακείου, καθώς και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός στα επόμενα χρόνια.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 9 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς αλλά και επιστήμονες από τον χώρο της υγείας αναμένεται να προσέλθουν στο Συνέδριο, ενώ εκτιμάται ότι οι συμμετέχοντες τελικώς θα ξεπεράσουν τα 1200 άτομα. Η συμμετοχή στο Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται από κορυφαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εγχώριες και πολυεθνικές είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ανατροπές λόγω της νέας ψηφιακής εποχής

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, κ. Θανάση Μουχτή « οι ανατροπές που αναμένονται παγκοσμίως σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους από την είσοδο της οικονομίας στη ψηφιακή της φάση, – ή αλλιώς στην 4η βιομηχανική επανάσταση – δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι επιπτώσεις από την αξιοποίηση των BIG DATA από τους γιγαντιαίους διεθνείς οργανισμούς όπως η Google και ο μετασχηματισμός του τοπίου του ανταγωνισμού προβληματίζει τις παραδοσιακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Είναι δεδομένο, υποστηρίζει ο ίδιος, ότι τα κόστη τα οποία υφίστανται οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ασφαλιστικοί οργανισμοί, είναι τεράστια από την μη συμμόρφωση των ασθενών στην – προτεινόμενη από τον θεράποντα γιατρό – φαρμακευτική θεραπεία, αλλά και από την αγνόηση των γενικότερων οδηγιών διαχείρισης της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ο κ. Θ. Μουχτής πρώτη φορά σε φαρμακευτικό συνέδριο τίθεται το ερώτημα : Θα μπορούσαν κάποιες συνέργειες του ασφαλιστικού κλάδου με τα φαρμακεία της κοινότητας να επιδράσουν εντυπωσιακά στην μείωση του κόστους αποζημιώσεων των ασφαλιστικών οργανισμών, (δημοσίων και ιδιωτικών) αν οι φαρμακοποιοί μέσα από το αναδυόμενο νέο μοντέλο του φαρμακείου των υπηρεσιών, μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους στην πρόληψη, στην συμμόρφωση, αλλά και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρόνιων ασθενειών των ασθενών-πελατών τους ? και πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανταποδοτικά αυτές οι δράσεις των φαρμακοποιών από την πλευρά των ασφαλιστικών οργανισμών προς τα φαρμακεία ?
Θέμα που θα προσεγγίσει στο Συνέδριο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Γεώργιος Βελιώτης.

«Ο Φαρμακοποιός των Επτά Αστέρων», οι καινοτομίες που εφαρμόζονται στην Αμερική, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο φαρμακοποιός στην Αγγλία, το σύστημα αποζημίωσης στη Γαλλία, η αξία της ομαδικότητας είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα αναλύσουν ξένοι και Έλληνες ομιλητές προτείνοντας παράλληλα λύσεις για το φαρμακείο του Αύριο.

Συγκεκριμένα ο Φαρμακοποιός κ. Λευτέρης Μαρίνος, Γ. Γραμματέας Δ.Σ ΟΣΦΕ, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής θα μιλήσει για τις ανάγκες των ασθενών και την ανάγκη προσαρμογής των οικοσυστημάτων υγείας. Θα εισάγει για πρώτη φορά τον όρο ‘’Φαρμακοποιός των Επτά Αστέρων’’ και θα τον σκιαγραφήσει με βάση τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην συνέχεια ο κ. Dan Steiber R.Ph., Αρχισυντάκτης και Αντιπρόεδρος του παγκοσμίως κορυφαίου περιοδικού Specialty Pharmacy Times , μέλος των σημαντικότερων οργανώσεων υγείας της Αμερικής, Σύμβουλος Στρατηγικού σχεδιασμού και ίδρυσης φαρμακευτικών Οργανισμών, κεντρικός Ομιλητής σε διεθνή φαρμακευτικά συνέδρια θα μιλήσει στους Έλληνες φαρμακοποιούς για τις παγκόσμιες εξελίξεις στον φαρμακευτικό χώρο, καθώς και για τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί στην Αμερική, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η Amazon να εισέλθει στην αγορά του φαρμακείου.

Η Prof. Reem Kayyali – Καθηγήτρια και Διευθύντρια της φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο θα αναφερθεί στα εμπόδια που έχει ο φαρμακοποιός σχετικά με την εξέλιξη του ρόλου του, για τις ευκαιρίες που του δίνονται στη σύγχρονη φαρμακευτική πρακτική, καθώς και για το αν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της φαρμακευτικής πρακτικής και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβει ο κ. Alain Roudergues, Γεν. Διευθυντής SECOF (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ευρώπης), ο οποίος θα αναφερθεί στο σύστημα αποζημίωσης των φαρμακείων της κοινότητας στη Γαλλία και πώς αυτό ευθυγραμμίζεται με την εξελικτική πορεία προς το Ευρωπαϊκό φαρμακείο του μέλλοντος.

Στο στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον κ. Λευτέρη Μαρίνο και συμμετέχοντες τον κ. Νίκο Δέδε, Πρόεδρο European AIDS Treatment Group & Πρόεδρο «Θετική Φωνή», τον κ. Dan Steiber R.Ph και τον κ. Alain Roudergues θα αναπτυχθούν οι ανάγκες του ασθενούς και πώς αυτές διαμορφώνουν το φαρμακείο του αύριο.

Κατόπιν ο κ. Γεώργιος Βελιώτης, εκπροσωπώντας την Ένωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος, θα αναφερθεί στις αλλαγές στον ασφαλιστικό χώρο και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον φαρμακοποιό.

Τέλος ο κορυφαίος παίκτης και Coach Παναγιώτης Γιαννάκης θα μιλήσει για το πώς η ομαδικότητα και η συνεργασία βγάζουν θεαματικά αποτελέσματα και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Έλληνες φαρμακοποιούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button