ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ποιο πρόσωπο του παρελθόντος της Υγείας έρχεται ξανά στο προσκήνιο;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ξανά πρώην στελέχη της Υγείας αλλά ακόμη και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΝΔ, στην επικαιρότητα, ενισχύοντας τον… πλουραλισμό των πολιτικών ιδεολογιών στην εξουσία. Άλλωστε και ο Προκόπης Παυλόπουλος της ΝΔ είναι…

Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Υγείας Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ο οποίος προτάθηκε από τον Πάνο Καμμένο να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο υγείας.

giannopoulos

Και μπορεί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ορίσει τον Γιάννη Μπασκόζο γενικό γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και τον Σπύρο Κοκκινάκη, οι ΑΝΕΛ πάντως έχουν προτείνει τον κ.Γιαννόπουλο για τη θέση, επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βέβαια επειδή οι θέσεις έχουν κλείσει προ πολλού και ο Σ.Κοκκινάκης αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όλα δείχνουν πως ο Θανάσης Γιαννόπουλος ίσως και να αναλάβει την ίδια θέση αλλά σε …άλλο υπουργείο!

Κάτι που δε φαίνεται να ενοχλεί τον ίδιο καθώς προτίθεται να ακολουθήσει τις οδηγίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου όπως λέει ο ίδιος στο HealthReport.gr.
Το ΕΟΠΥΥ πάντως δεν αναμένεται να τον αναλάβει παρά τη φημολογία καθώς ο ίδιος διαψεύδει πως δέχτηκε τέτοια πρόταση. Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά για τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας πρόσωπο που να γνωρίζει από οικονομικά της υγείας αλλά και κοινωνική ασφάλιση.

Η όποια επιλογή πάντως στο πρόσωπο του Θ.Γιαννόπουλου, αναμένεται να αποφασισθεί τα επόμενα 24ωρα καθώς η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα το θέμα των προσώπων ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές στην πολιτική των υπουργείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button